Happy Thanksgiving!

27 November - 23:33

Just nu har jag precis varit och kollat på "New moon" på bio och känslorna är bara helt upp-mixade.
Sova bort det så är jag som normal igen!

Thanksgiving var en jätte mysig dag, vi åkte till morföräldrarna till Diana och firade med dom plus en av Dianas systrar med familj (man och beeebis på 9 månader).
Det började med att vi kom dit och fick äta lite appititers som bestod av lite småpill som skorp-liknande bröd, oliver, bamse räkor, grillad paprika, crackers, ost och salami.

Ja hela dagen handlade om att äta äta äta och äta ;) Men ja, så är det väl alltid på högtider.
Men denna är tydligen den störta "holiday:en" då man äter mest!
Man firar thanksgiving för att:

_________________________________________________________________________________

Thanksgiving
or Thanksgiving Day, presently celebrated on the fourth Thursday in November, has been an annual tradition in the United states since 1863. It did not become a federal holiday until 1941. Thanksgiving was historically a reliqious observation to give thanks to God,but is also celebrated as a secular holiday.

The first Thanksgiving was celebrated to give thanks to God for helping the Pilgrims of Plymouth Colony survive the brutal winter. The first Thanksgiving feast lasted three days providing enough food for 53 pilgrims and 90 Native Americans. The feast consisted of fowl, venison, fish, lobster, clams, berries, fruit, pumpkin and squash.However, the traditional Thanksgiving menu often features turkey, stuffing, sweet potatoes and pumpkin pie.

Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving_%28United_States%29
______________________________________________________________________________________________

Efter lite ytterligare mingel blev det middag vid bordet och det var bara att sätta sig och hugga in.
Innan vi fick ta till oss maten så hade Nonno (morfar) ett litet tal om att alla skulle passa på att tacka för det dom var tacksamma för. Han tackade för en fin familj, för det lilla nyfödda barnet och för MIG.
Dom är så söta, säger att jag är deras lilla grand daughter. Och att dom verkligen uppskattar att jag är här och det blir man bara så jätte glad av att få höra. Är det inte fantastiskt? :D
Alla andra tackade i sina huvuden en stund som sedan avslutades med ett Amen.
DET borde hända oftare i Sverige, bara en sån där sak som att säga ett gemensamt tack betyder så otroligt mycket! NÄSTA ÅR BLIR DET THANKSGIVING HEMMA!
Sista torsdagen i November månad! Okej?

Till middag serverades självklart TURKEY, och ja allt som beskrevs uppe i min lilla fakta ruta.
Sweet potato, grönsaker, cranberrie sause and a lot of things :) Yummie.
Mätta och belåtna så sitter vi och minglar och busar med barnen och det blir en sväng ner till pingisbordet i källaren samt några baseball sving/kast med lillpojken på utsidan.
Och kärt folk, tro inte att det var färdigätet och det nu var deserten som väntade, nej nej nu blev det lite mer mingel med ost, crackers och frukt.


ja.. hur fortsätter man på ett intressant sätt nu ? .. bara fortsätter att babbla på om min thanksgiving antagligen.

Efter att ha värmt upp min äppelpaj så satt vi oss glada för dessa mängder av godsaker framför oss och mölade deserter ;)
Äpple paj med vaniljvisp, Pumpkin pie, Pumpkin bröd och after eight :D
Min paj och speciellt min vaniljvisp var väldigt omtyckt! Riktigt kul att presentera nya saker för familjen som dom tycker om! Nonna (mormor) provade att äta vanilj-vispen till allt och tyckte att det smakade mycket mycket godare med det på.

Så börjar dagen lida mot sitt slut och vi alla glada och tacksamma lämnar Nonno och Nonna och återvänder till våra egna hem. Dagen beståd av mycket goa skratt, berättelser och en HEL del jävelskap.
Familjen N just love to tease people! All people! ;)
Retas och jävlas så fort dom få chansen.
"As you see, this family always are teasing with each other. You can´t be week in this family" Diana.
Does it seem familiar maybe? tyykon????? ;)

På kvällen blev det party party med ett gäng Amerikanare som Em och Claudia har presenterat oss för, mycket trevligt. Röda koppar, olika spel som t.ex "mini öl basket med pingpong boll"
AMERICA!!! (:  ♥


Hanna Maria Magdalena Karlsson ♥


Riktigt kul när man börjar prata med engelska ord då man pratar på svenska och undrar vad dom engelska ordet egentligen är översatt till Svenska! I just love this place.

 

 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Ser att det blev en lyckad Thanks Giving. <3 Det är du värd. Tacka hela D. familj för att de tar hand om min dotter såååå Bra!!<3<3 Värt mycket för en mamma på andra sidan atlanten! Men hallå kom inte hem och sväng med språket, du är svensk:)<3<3 pussar i massor<3<3

2009-11-28 @ 10:55:07
Postat av: sandie D

Håller med mamma Maria. DU ÄR SVENSK, glöm inte det. Bli inte som Svennis och dom sköna stolpskotten som efter ett halvår i USA vill ta intervjuer på engelska för att dom glömt svenskan... HAHA! Underbart med en bra Thanksgiving, borde firas här också. Men det finns faktiskt en dag som heter Tacksägelsedagen, bara att ingen firar den särskilt mycket tyvärr...

2009-11-28 @ 19:10:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0